Eerste wedstrijd nieuw kalenderjaar: Feyenoord moet met demonen zien af te rekenen

woensdag 11 januari 2017 om 16:45
Eerste wedstrijd nieuw kalenderjaar: Feyenoord moet met demonen zien af te rekenen

De winterstop is bijna voorbij en de Eredivisie staat weer op het punt van beginnen. Voor Feyenoord een momentje om goed bij de les te blijven, zo blijkt uit statistieken. De Rotterdamse club wist de afgelopen tien seizoenen slechts twee keer te winnen in de eerste speelronde van het nieuwe jaar. Concurrenten Ajax en PSV doen dat beduidend beter. FeyenoordPrimeur zoekt het uit en zet het op een rijtje.

Feyenoord: 7 punten (doelsaldo 13-21)
Feyenoord opent het nieuwe jaar de laatste tien seizoenen opvallend zwak. De Rotterdammers wonnen slechts twee van de tien wedstrijden en – misschien nog wel opvallender – verloren er liefst zeven. Twee keer was Ajax de baas in een onderling duel in de ArenA, terwijl ook NAC en VVV een keer te sterk waren in de eerste speelronde van het kalenderjaar. Overigens werd er drie seizoenen terug, uit bij FC Utrecht, ruim gewonnen: 2-5.

Alle uitslagen afgelopen tien jaar:
Feyenoord – PSV 0-2
Feyenoord – FC Twente 3-1
FC Utrecht – Feyenoord 2-5
Ajax – Feyenoord 3-0
VVV Venlo – Feyenoord 2-1
Ajax – Feyenoord 2-0
VVV Venlo – Feyenoord 1-1
SC Heerenveen – Feyenoord 3-1
Feyenoord – PSV 0-1

Ajax: 23 punten (doelsaldo 21-8)
De concurrentie uit Amsterdam doet het een stuk beter. In de laatste tien seizoenen wisten de Amsterdammers liefst 23 punten binnen te halen tijdens de eerste speelronde in het nieuwe jaar. Zeven van de tien wedstrijden werden gewonnen, terwijl er twee keer gelijk werd gespeeld. Er werd slechts één keer verloren: op 23 januari was FC Utrecht met 3-0 te sterk voor de ploeg van toenmalige trainer Frank de Boer.

PSV: 20 punten (doelsaldo 13-8)
PSV, momenteel nummer drie in de Eredivisie, wist in de afgelopen tien seizoenen twintig punten binnen te slepen uit de openingswedstrijd van het nieuwe jaar. Er werd zes maal gewonnen, waaronder twee keer bij Feyenoord in De Kuip. Twee keer werd er verloren. De opvallendste nederlaag dateert van 18 januari 2013. Destijds was PEC Zwolle, mede door twee goals van Fred Benson, met 1-3 te sterk.

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

Bekijk het laatste nieuws

Populair op FeyenoordPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10