Kazim gaat helemaal los over ruzie bij Feyenoord: 'Die journalist begon te huilen'

dinsdag 10 januari 2017 om 15:09
Kazim gaat helemaal los over ruzie bij Feyenoord: 'Die journalist begon te huilen'

Colin Kazim-Richards is alweer even weg bij Feyenoord, maar heeft de nodige dingen meegemaakt. Onder Fred Rutten had hij het prima, totdat Giovanni van Bronckhorst het stokje overnam. Het ging van kwaad tot erger, mede vanwege een akkefietje met Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad.

"In Nederland ben ik weer verliefd geworden op mijn werk", vertelt Kazim-Richards aan FourFourTwo. "Rutten had een belangrijke invloed op me bij Feyenoord. Hij bracht me naar de club, gaf me vertrouwen en een belangrijke rol in de kleedkamer. Van Bronckhorst vond dat niks, omdat hij een 'nieuwe' coach is. Rutten was overtuigd van zijn autoriteit en liet oudere spelers hun gang gaan in de kleedkamer."

Wie die spelers waren? "Karim El Ahmadi, Kenneth Vermeer, Ruben Schaken, de oudere jongens", somt Kazim-Richards op. Hij kreeg na het vertrek van Rutten en zijn aangepaste rol in de kleedkamer problemen met een journalist, zo stelt de aanvaller zelf. "Het maakt niet uit wie je bent, je moet elkaar respecteren als mens. (…) Die man bleef maar schrijven over zaken die niks met voetbal te maken hadden."

Ruzie met journalist
Het ging onder meer over de band tussen Michiel Kramer en Kazim-Richards. "Kramer en ik waren cool, very cool. We zaten elke dag naast elkaar in de kleedkamer. Maar hij bleef proberen om ons tegen elkaar op te stoken door verhalen in de krant te plaatsen. Het werd heel vervelend. (…) Ik las soms verhalen in de krant waarvan ik dacht: 'Wat deed ik vandaag? Was ik er wel?!' Het werd heel lastig."

Op een dag verergerde het. "Mijn vrouw liep over straat en werd benaderd door een man, die agressief zei: 'Vertel je k*****man dat hij moet opflikkeren.' In het Nederlands is dat een heel erg scheldwoord. En ze was met mijn zoon. Vervolgens heb ik de journalist geconfronteerd met de verhalen. 'Laten we niet achter elkaars rug om doen, laten we het zo bespreken.'"

"Ik zei het natuurlijk wel op een andere toon, waarna hij begon te huilen. Hij zei dat ik hem bedreigd had. Dat was niet zo. Ik wilde het oplossen, ik wilde die verhalen niet hebben, omdat ik daardoor over de zeik raakte." Feyenoord wilde van Kazim af en dat lukte. "Het was toen gemakkelijk voor Feyenoord om er een probleem van te maken. Ik verdiende goed en speelde niet veel, dus ben ik verbannen."

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

Bekijk het laatste nieuws

Populair op FeyenoordPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10