'Wij hadden ze, maar dit Feyenoord heeft ze ook. Met El Ahmadi, Kuyt, Botteghin'

dinsdag 10 januari 2017 om 09:09
'Wij hadden ze, maar dit Feyenoord heeft ze ook. Met El Ahmadi, Kuyt, Botteghin'

Leo Beenhakker en Pierre van Hooijdonk hebben goede hoop op een kampioenschap van Feyenoord. Eerstgenoemde werd voor het laatst kampioen met Feyenoord, terwijl Van Hooijdonk in 2002 de UEFA Cup won met de club uit Rotterdam-Zuid.

"Dit team heeft absoluut een zekere onverstoorbaarheid in zich", vertelt Beenhakker in het Algemeen Dagblad. "En precies dat heb je nodig om de druk van het publiek en van de buitenwereld buiten de deur te houden. Als je zag hoe ze reageerden op slechte beurten tegen Fenerbahçe en ook Go Ahead Eagles, dan is er weinig aanleiding om te denken dat ze nu opeens in paniek zullen raken."

Toch verschilt Feyenoord van Ajax of PSV, waar landstitels de norm zijn. Van Hooijdonk weet dat Feyenoord en zijn fans hunkeren naar de titel. "Je voelt dat het best bij Feyenoord - Ajax, bijna elk jaar haast, of de keren dat ze thuis op achterstand komen. Aan het geroezemoes hoor je dan een soort onrust, die kan overslaan naar het veld. Dan sluipt er soms een soort paniek in die je bij Ajax of PSV minder snel ziet. Daar denken ze veel vaker: het komt wel goed."

Beenhakker weet dat het 'in de bovenkamer' wordt beslist. "Wij hadden die destijds, met bijvoorbeeld Bosvelt, Van Wonderen en Van Gastel. Maar dit Feyenoord heeft ze ook. El Ahmadi, Kuyt, Botteghin. Allemaal jongens die zich niet gek laten maken. Dat is ongelooflijk waardevol - en ook daarom ben ik redelijk positief gestemd."

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

Bekijk het laatste nieuws

Populair op FeyenoordPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10